تعریف کسب و کار واسطه گری ، ۳ مدل‌ کسب و کار واسطه گری

ساخت وبلاگ

تعریف کسب و کار واسطه گری ، ۳ مدل‌ کسب و کار واسطه گری

در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع کسب و کار واسطه گری چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی بپردازیم. می‌خواهیم در کنار یکدیگر یاد بگیریم که چگونه می‌توان از کسب و کار واسطه گری به کسب درآمد پرداخت. یا این که اصلاً کسب و کار واسطه گری به چه معنا است؟ معنا و مفهوم واسطه گری، تفاوت واسطه گری و کسب و کار تجارت، مدل‌های مختلف در واسطه گری و انواع آن موضوع‌هایی هستند که قرار است در این مقاله بررسی کنیم. تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.

معنا و مفهوم کسب و کار واسطه گری

فردی که ارتباطی بین فروشنده محصول یا خدمات و مشتری برقرار می‌کند را واسطه گر می نامند. واسطه گر به دلیل ارتباطی که بین دو طرف برقرار کرده است کارمزد، کمیسیون و یا آبونمانی دریافت می‌کند. در فضای حقیقی واسطه گر این مبلغ کمیسیون را می‌تواند از هر دو طرف معامله دریافت کند. در صورتی که در فضای مجازی تنها فروشنده است که به واسطه گر کارمزد می‌دهد.

واسطه گر با تاجر چه تفاوتی دارد؟

تجارت نسبت به کسب و کار واسطه گری مفهوم بسیار متفاوتی دارد! تاجر فردی است که کالا و یا خدمات مختلف را خرید و فروش می‌کند. او از طریق خرید و فروش‌های خود درآمد کسب می‌کند. این در صورتی است که خرید و فروش در کسب و کار واسطه گری معنای آن چنانی ندارد و نمی‌توان گفت که فرد واسطه گر فردی است که کالا و یا خدمات را خرید و فروش می‌کند.

نگاهی به کسب وکار واسطه گری در فضای حقیقی

شما می‌توانید با دقیق شدن در جامعه اطرافتان واسطه گرهای مختلف و متنوعی را مشاهده کنید. واسطه گرها حتی در میان بنگاه‌های املاک و مستغلات هم حضور دارند. با وجود حضور انواع مختلف واسطه گرها در فضای حقیقی اما گاهی این مفهوم ندانسته به سایر مشاغل گفته می‌شود و یا نسبت داده می‌شود. بگذارید مثالی را با هم بررسی کنیم. بنگاه املاک را در نظر بگیرید. اگر شخصی ملکی را از قبل خریده باشد و یا آن را خود ساخته باشد و تصمیم بگیرد که از بستر املاک استفاده کند و آن را بفروشد، نمی‌توان گفت که بنگاه املاک به صورت واسطه گر در این جا کار می‌کند.

بنگاه املاک در این مثال خرید و فروش را به صورت مستقیم انجام داده است به همین دلیل نمی‌توان او را به عنوان واسطه گر این معامله معرفی کرد. حال زمانی را تصور کنید که بنگاه املاک در میان خریدار و فروشنده ملکی ارتباط برقرار کند و بابت این ارتباط از آن‌ها کمیسیون دریافت کند. در این صورت می‌توان گفت که بنگاه املاک نقش دلال و یا واسطه گر را داشته است. همین مثالی را که با هم بررسی کردیم می‌توانیم به بنگاه‌های ماشین نیز تعمیم دهیم. در قسمت بعدی با هم مثال بنگاه ماشین را بررسی می‌کنیم. تیم دانشگاه کسب و کار را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.

مفهوم کسب و کار واسطه گری در یک نمایشگاه اتومبیل

فردی که صاحب بنگاه ماشین است معمولاً ماشین‌های مختلفی را از قبل خریداری می‌کند و آن‌ها را از طریق به نمایش گذاشتن در نمایشگاه خود به فروش می‌رساند. هنگامی که صاحب نمایشگاه برای ماشین‌های خود خریدار پیدا می‌کند و آن‌ها را می‌فروشد نمی‌توان گفت که او واسطه گر و یا دلال است! زمانی که صاحب نمایشگاه خارج از محدوده شغلی خود ارتباطی بین فروشنده ماشین و خریدار برقرار کند و به خاطر برقراری این ارتباط از آن‌ها کمیسیون دریافت کند می‌توان گفت که او به عنوان یک واسطه گر عمل کرده است.

حال بیایید برای فهم بهتر موضوع نگاهی به توریست درمانی بیندازیم. افرادی که در حوزه توریست درمانی فعالیت می‌کنند معمولاً بیماران گوناگونی را از کشورهای مختلف جذب کرده و ارتباطی در میان آن‌ها و پزشکان داخل کشور برقرار می‌کنند. آن‌ها با پزشکان مختلف داخل ایران قراردادهایی را به صورت شفاهی و یا کتبی می‌بندد و با معرفی کردن بیماران گوناگون از آن‌ها کمیسیون دریافت می‌کنند. افراد شاغل در حوزه توریست درمانی را می‌توان به عنوان واسطه گر معرفی کرد.

این مقاله را هم بخوانید:  چرا به قضاوت دیگران می‌پردازیم؟ + شش راهکار برای ترک قضاوت

کسب و کار واسطه گری در فضای مجازی

در قسمت‌های قبلی مثال‌های مختلفی درباره کسب و کار واسطه گری در فضای حقیقی را با یکدیگر بررسی کردیم. جالب است بدانید در فضای مجازی وب‌سایت‌هایی نیز وجود دارند که در حوزه واسطه گری فعالیت می‌کنند. تمامی مثال‌هایی که در فضای حقیقی بررسی کردیم در بستر مجازی هم صادق هستند. وب‌سایت‌هایی که از آن‌ها صحبت کردیم ارتباطی در میان فروشنده و خریدار به وجود می‌آورند. عملکرد این وب‌سایت‌ها به این گونه است که کالاهای مختلف از فروشنده‌های گوناگون را در وب‌سایت‌های خود به نمایش در می آورند.

مشتریان مختلفی که از این وب‌سایت بازدید می‌کنند اگر علاقه‌مند به خرید کالایی باشند مبلغ کالا را درون همان سایت پرداخت می‌کنند. زمانی که خریدی در وب‌سایت‌ها صوت می‌گیرد، وب‌سایت به فروشنده کالا یا خدماتی که جنس آن به فروش رفته است اعلام می‌کند که آن خدمات را ارائه دهد و یا این که کالای فروخته شده را به آدرس خریدار ارسال کند. پس از ارسال لازم است که خریدار صحت و همچنین کیفیت خدمات یا کالا را درون سایت تأیید کند. به محض تأیید خریدار وب‌سایت با کسر کمیسیون از قیمت پرداخت شده باقی مبلغ را به حساب فروشنده واریز می‌کند.

 

‎جذابیت کسب و کار واسطه گری در فضای مجازی برای کاربران

معمولاً وب‌سایت‌های واسطه گری در بستر اینترنت برای کاربران از جذابیت خاصی برخوردار است. علت این جذابیت این موضوع است که اگر خریداری بخواهد به صورت مستقیم از فروشنده‌ای خرید داشته باشد، ممکن است خدماتی که فروشنده ارائه می‌دهد از کیفیت خوبی برخوردار نباشد و یا ممکن است کالایی که به دست خریدار می‌رسد کالای غیرمعتبر، خراب و یا اشتباهی باشد.

در تمام گزینه‌ها این موضوع که خریدار بتواند هزینه پرداخت شده خود را از فروشنده پس بگیرد کار بسیار دشواری به نظر می‌رسد. این موضوع در حالی است که وب‌سایت‌های واسطه گری این مشکل را به خوبی حل کرده‌اند و تا زمانی که خریدار کالا یا خدمات کیفیت را تأیید نکند هزینه را برای فروشنده واریز نمی‌کند! در قسمت‌های بعدی می‌خواهیم در کنار هم مدل‌های مختلف واسطه گری را بررسی کنیم. تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.

مدل‌های مختلف کسب و کار واسطه گری

  • Business to Business

اولین مدلی که می‌خواهیم بررسی کنیم Business to Business و یا B2B نام دارد. علی بابا یکی از معروف‌ترین وب‌سایت‌هایی است که از این مدل استفاده می‌کند. احتمالاً می‌دانید که شرکت علی بابا یکی از بزرگ‌ترین و پول‌سازترین وب‌سایت‌های واسطه گری در تمام دنیا می‌باشد.

حتی می‌توان ادعا کرد که وب‌سایت علی بابا توانست اقتصاد کشور چین را تکان بزرگی دهد. کار اصلی وب‌سایت علی بابا برقراری ارتباط در میان توزیع کننده، خریدار و فروشنده است. علی بابا در ابتدا کالاهای گوناگون را درون وب‌سایت خود به نمایش می‌گذارد و معرفی می‌کند و سپس اقدام به خرید و فروش می‌کند. شاید دانستن این آمار برایتان جالب باشد که حدود ۹۵ درصد از تمام معامله‌هایی که در بستر این وب‌سایت انجام می‌شود دارای حجم عمده‌ای است. حدود ۵ درصد از معاملات را نیز می‌توان خرده فروشی اعلام کرد.

  • Business to Consumer

مدل دیگری از واسطه گری که می‌خواهیم در این قسمت بررسی کنیم Business to Consumer و یا به اختصار B2C نام دارد. مدل B2C درست برعکس مدل B2B عمل می‌کند. برخلاف مدل B2B که معاملات به صورت کلان انجام می‌شد اکثر معاملاتی که در مدل B2C انجام می‌گیرد حالت خرده دارند. وب‌سایت‌های واسطه گری که از مدل B2C استفاده می‌کنند به صورت ماهانه به دلیل معرفی کالاهای خریدار در وب‌سایت خود هزینه‌ای را به عنوان کمیسیون دریافت می‌کنند. این وب‌سایت‌ها با برقراری ارتباط در بین فروشنده و کاربران مختلف باعث به وجود آمدن معامله می‌شوند. وب‌سایت‌های مختلفی که از مدل B2C برای واسطه گری استفاده می‌کنند اغلب با به وجود آوردن فضایی رقابتی در میان فروشندگان مختلف باعث فروش بیشتر آن‌ها می‌شوند. این رقابت‌ها از سمت کاربران نیز جذاب به نظر می‌رسد و بازدید از این وب‌سایت‌ها را به گونه‌ای افزایش می‌دهد.

  • Consumer to Consumer

مدل دیگری از کسب و کار واسطه گری Consumer to Consumer و یا به اختصار C2C نام دارد. وب‌سایت ایپک در کشور آمریکا را می‌توان نمونه‌ای از این مدل دانست. نکته جالب این است که مؤسس ایپک یک ایرانی‌الاصل می‌باشد. بیشتر فعالیت وب‌سایت ایپک بر روی اجناس دسته دوم است. نحوه کسب درآمد این سایت به این گونه است که با برقرار کردن رابطه در میان مشتریان خرده کمیسیون دریافت می‌کند. این وب‌سایت غیر از واسطه گری کارهای دیگری همچون حراج‌های مختلف فصلی نیز انجام می‌دهد. بنابراین هر تولید کننده و یا فروشنده‌ای بر اساس ظرفیتی که دارد و همچنین نوع کالا و یا خدماتی که ارائه می‌دهد توانایی این را خواهد داشت که بر بستر ایپک فعالیت کند.

یک نکته مهم درباره وب‌سایت‌های واسطه گر این است که اگر فقط بر روی بستر آن‌ها به فعالیت بپردازید هرگز در کسب و کار خود پیشرفت نمی‌کنید! زمانی استفاده کردن از این وب‌سایت‌ها برای شما سودمند خواهد بود که از قبل شرکت، وب‌سایت و یا هویت خود را شکل داده باشید. شما باید از بستر متعلق به کسب و کار خود استفاده کنید و به جذب مشتری بپردازید. در ادامه می‌توانید به صورت کمکی از وب‌سایت‌های واسطه گر استفاده کنید و کار خود و مشتریان خود را گسترش دهید. مانند صاحب یک بنگاه ماشین رفتار کنید! ماشین‌های مختلف را در نمایشگاه خود به نمایش بگذارید و آن‌ها را بفروشید. سپس برای افزایش فروش خود به سراغ واسطه گرها بروید.

کسب درآمد اینترنتی ،کسب و کار خانگی ، استخدام...
ما را در سایت کسب درآمد اینترنتی ،کسب و کار خانگی ، استخدام دنبال می کنید

برچسب : کسب و کار واسطه گری,کسب و کارهای واسطه گری,مدل کسب و کار واسطه گری,واسطه گری در کسب و کار, نویسنده : پول یاب poolyabi بازدید : 27 تاريخ : دوشنبه 4 دی 1402 ساعت: 11:31